Social

Cumpărături din China. Dispozitive de ochire cu infraroșu, confiscate de polițiști

Două dispozitive de ochire echipate cu tehnologie cu infraroşu, destinate montajului pe lunetele armelor de vânătoare, a căror deţinere este ilegală, au fost identificate în colete poştale sosite din China pe numele unor femei din Alba, aparatura fiind indisponibilizată de poliţişti.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, acest tip de aparatură este interzisă la deţinere, folosirea lor fiind incriminată ca infracţiune de braconaj cinegetic.

„Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Interior Alba Iulia, au desfăşurat activităţi pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia privind regimul armelor si dispozitivelor destinate acestora, cu ocazia introducerii în ţară. Astfel, în ultimele 7 zile au fost identificate două colete poştale, provenite din China, care conţineau dispozitive destinate montajului pe lunetele armelor de vânătoare în vederea executării tragerii asupra vânatului pe timp de noapte sau în condiţii de luminozitate scăzută, echipate cu tehnologie cu infraroşu”, se arată în comunicatul dat publicităţii de către IPJ Alba.

Coletele aveau ca destinatari două femei, însă există suspiciunea că acestea ar fi persoane interpuse, iar destinatarii reali ar fi deţinători de arme letale de vânătoare.

Poliţiştii au indisponibilizat cele două dispozitive şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care acestea au fost achiziţionate, precum şi a identităţii persoanelor care urmau să le folosească.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.