Social

Salvator din pasiune. Crește interesul pentru cursurile de prim ajutor organizate de ISU Alba

Numărul voluntarilor care au urmat anul trecut cursurile de prim ajutor organizate, prin programul „Salvator din pasiune” al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, a crescut considerabil faţă de 2018, respectiv de la 13 la 66, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres.

„Prin programul «Salvator din pasiune», în anul 2019 au fost organizate la sediul inspectoratului cursuri de prim ajutor de bază cu un număr de 66 (13 în 2018) voluntari”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, un voluntar a obţinut competenţa profesională de „paramedic”, ca urmare a absolvirii Cursului de prim ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare, organizat la Centrul de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă din cadrul ISU Cluj. Acesta îşi desfăşoară în prezent activitatea de voluntariat în ture de 24 de ore, la Detaşamentul de pompieri Alba Iulia.

În prezent la nivel judeţean, voluntarii sunt repartizaţi astfel în subunităţile ISU Alba – 18 la Detaşamentul Alba Iulia, 8 la Detaşamentul Aiud, 5 la Garda de Intervenţie Blaj şi unul la Garda de Intervenţie Sebeş.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.