Educație

Cursuri suspendate, total sau parțial, la încă trei grădinițe și două școli

Încă trei grădinițe din Alba Iulia vor avea activitatea suspendată, de miercuri până vineri, aceeași decizie fiind dispusă și pentru două școli generale, având în vedere contextul epidemiologic și simptomele respiratorii ale unor elevi sau preșcolari.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, s-a luat decizia suspendării cursurilor, în perioada 5-7 februarie, total sau doar la câteva clase, la trei grădiniţe şi două şcoli, după ce, de marţi, a fost sistată activitatea la Grădiniţa nr. 12 Alba Iulia.

Cele trei grădiniţe sunt „Dumbrava Minunată”, „Scufiţa Roşie”, în ambele cazuri la toate clasele, şi nr. 13, unde sunt cursuri suspendate parţial, la câteva clase.

Nici elevii din clasele V-VIII ai Şcolii Gimnaziale Vinţu de Jos nu vor merge la cursuri în următoarele trei zile. La Şcoala Generală Nr. 7 Alba Iulia, a fost suspendate cursurile la două clase 0.

Pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor, DSP Alba face apel la părinţi să înţeleagă importanţa izolării la domiciliu a preşcolarilor şi elevilor pe toată durata în care aceştia prezintă simptome respiratorii.

DSP precizează că triajul în unităţile de învăţământ, cu izolarea cazurilor care prezintă simptome respiratorii la domiciliu, atât la copii, cât şi la cadre didactice, este „extrem de important”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.