Mozaic

A căzut Guvernul Orban. Moțiunea de cenzură, adoptată în Parlamentul României

Moțiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democrației românești”, inițiată de PSD, a fost adoptată, miercuri, de Parlament.

Decizia Parlamentului privind adoptarea moţiunii de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti” a fost publicată în Monitorul Oficial. S-au înregistrat 261 de voturi „pentru” şi 139 de voturi „împotrivă”. Pentru ca moţiunea să fie adoptată, era nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. Anterior, moţiunea de cenzură a fost semnată de 208 parlamentari.

„În acest moment, este o criză provocată de Ludovic Orban şi PNL. Aşteptăm să fim chemaţi la Cotroceni de preşedintele României. Categoric, când vom avea o propunere de premier, vă anunţăm. O să am o discuţie şi cu Victor Ponta să avem o propunere comună la Cotroceni. Nu noi avem o problemă de a crea o majoritate. Nu noi am creat această criză. Întotdeauna e un prim pas pentru anticipate. Şi când a căzut Guvernul Dăncilă era un prim pas pentru anticipate. Un scor de 261 de voturi e unul impresionant”, a declarat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Orban: „Suntem mândri de ce am făcut în trei luni!”

Ludovic Orban a declarat, miercuri, după adoptarea moţiunii de cenzură, că Guvernul „cade în picioare” şi că parlamentarii care au votat moţiunea de cenzură sunt dominaţi „de forţe retrograde”. El susţine că e mândru de ce a putut realiza în trei luni de guvernare. El a adăugat că a pierdut „doar o bătălie” şi că e mândru de ce a realizat cabinetul său în trei luni de guvernare.

„Un parlament dominat de forţe retrograde, aşa cum i-am numit parlamentari născuţi din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democraţia şi interesele României, a decis astăzi, prin moţiune de cenzură, căderea Guvernului pe care îl condus. Aşa cum am spus înainte de moţiune, Guvernul cade în picioare”, a spus Ludovic Orban, în Parlament.

„Suntem mândri de ce am făcut în trei luni, de faptul că într-o perioadă extrem de scurtă am reușit să reparăm o parte din stricăciunile PSD, că am reașezat România în rândul națiunilor europene, pe picior de egalitate, că am refăcut credibilitatea României în față partenerilor europeni și strategici. Am reușit într-un timp extrem de scurt să luăm decizii cu impact. Aduc aminte de eliminarea supraccizei la combustibili, abrogarea recursului compensatoriu, rectificarea bugetară care a salvat bugetul României și a permis încheierea exercițiului bugetar”, a subliniat Orban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.