Social

Poliția la raport. 12,5% este deficitul de personal la nivelul IPJ Alba

Tineri polițiști angajați de Inspectoratul Alba în anii care au trecut

Încadrarea cu personal la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba este în continuare deficitară, fiind vacante 112 funcţii, dar se prezintă mai bine fața de situația de acum cu câțiva ani, potrivit informațiilor prezentate de șeful IPJ, comisar principal, Florin Dogaru.

„La ora actuală avem un deficit de 12,5%. Dacă ne raportăm faţă de 2016, când aveam undeva la 31%, putem spune că am evoluat, atât din punct de vedere numeric, cât, putem spune, şi profesional. Este o perioadă de adaptare a colegilor noştri noi care au venit în sistem, pentru că au fost şi încadrări directe, cât şi cu cei veniţi de la şcolile MAI”, a declarat şeful IPJ Alba.

Florin Dogaru a adăugat că, în prezent, sunt un număr de 894 de funcţii prevăzute în total, din care sunt ocupate 782 şi vacante 112, structurate pe agenţi, ofiţeri şi personal contractual.

„Dacă ne raportăm la situaţia existentă cu câţiva ani în urmă, suntem bine. Probabil că în viitorul apropiat vom reuşi, prin şcolile pe care le deţine ministerul, să putem să acoperim şi acest deficit”, a spus poliţistul.

În ceea ce privește parcul auto, anul trecut IPJ Alba a primit „un număr consistent de autovehicule”, fiind o dotare „foarte bună” raportată la anii precedenți. Tot în 2019, s-a reușit și achiziționarea a circa 200 de calculatoare, a mai spus șeful IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.