Social

Localnicii din Rădești sunt supărați pe autostradă

Sătenii din Rădești sunt nemulțumiți că sunt nevoiți să facă un ocol de câțiva kilometri pentru a ajunge la terenurile agricole, în suprafață totală de 700 de hectare, după ce drumul de acces a fost blocat odată cu începerea lucrărilor la construcția Autostrăzii Sebeș – Turda.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către Instituţia Prefectului Alba, la iniţiativa primarului comunei Rădeşti, Alin Nicula, joi a avut loc o întâlnire în teritoriu, pentru identificarea unor soluţii care să permită accesul la 700 de hectare de teren agricol din zonă.

„Odată cu construcţia Autostrăzii Sebeş – Turda, drumul care asigura accesul direct spre aceste terenuri a fost blocat, fiind necesar un ocol de câţiva kilometri pentru ca locuitorii să poată ajunge la proprietăţi”, se arată în comunicat.

La întâlnire au participat, alături de reprezentanţii primăriei şi de localnici, prefectul Nicolae Albu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Marius Haţegan, deputatul PNL Sorin Bumb, reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – directorul Departamentului de Autostrăzi, Grigore Chiş, şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj. Totodată, au fost prezenţi reprezentanţi ai antreprenorului, asocierea Aktor SA – SC Euro Construct Trading 98 SRL şi ai consultantului – Asocierea S.C. Kappa – Architects & Engineers S.R.L – Salfo & Associates S.A.

Cetăţenii prezenţi la întâlnire şi-au exprimat nemulţumirea faţă de situaţia creată, solicitând sprijin autorităţilor pentru soluţionarea acestei probleme, respectiv asigurarea unei rute de acces la culturile agricole.

„În cadrul întâlnirii au fost prezentate şi dezbătute soluţii viabile, care să remedieze situaţia actuală, urmând ca, în viitorul apropiat, proiectantul şi constructorii să identifice şi să prezinte soluţia optimă, care să faciliteze deplasarea localnicilor la terenurile agricole din zonă”, se mai menţionează în comunicatul dat publicităţii de către Instituţia Prefectului.

Lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, care trece şi prin Rădeşti, au început în urmă cu cinci ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.