Social

Șureanu. Pentru prima dată în această iarnă sunt funcționale toate pârtiile

Toate cele zece pârtii de la Şureanu, din Munții Sebeșului, sunt funcționale la acest sfârșit de săptămână, o premieră în acest sezon rece, în care ninsorile au fost deficitare chiar și la 2.000 de metri altitudine unde este amplasat domeniul schiabil.

Potrivit monitorului de schi Rareş Tileagă, a nins „enorm”, la Şureanu, iar totul e „cum trebuie să fie”, iar starea pârtiilor este, acum, „perfectă”.

„Indiferent pe care pârtie veţi alege să schiaţi, din cele zece care sunt deschise, de data asta nu veţi fi dezamăgiţi. Nu mai există acele porţiuni cu pietre sau iarbă. La Şureanu, acum, este doar zăpadă, zăpadă, zăpadă. Omătul imens, nins în ultimele zile, a acoperit toate acele grave probleme de aspect ale pârtiilor, făcând ca Domeniul Schiabil Şureanu să arate, în sfârşit, ca la carte”, a transmis Rareş Tileagă.

Domeniul din Munţii Sebeşului dispune de zece pârtii, în lungime totală de 12 kilometri, situate la altitudini între 2.010 metri şi 1.650 metri, precum şi de două teleschiuri şi de un telescaun.

Potrivit lui Tileagă, pe toate pârtiile se poate schia în condiţii „perfecte” şi vor fi pornite atât telescaunul, cât şi teleschiurile.

„Zonele de off-piste sunt accesibile, în sfârşit, având în vedere că stratul de zăpadă este suficient”, a adăugat monitorul de schi.

În ceea ce priveşte drumul forestier dintre lacul Oaşa şi Domeniul Schiabil Şureanu, în lungime de 18 kilometri, acestea a fost complet deszăpezit şi este practicabil.

„Nu mai există acele porţiuni cu gheaţă sau fleaşcă, întrucât a nins mult şi toată suprafaţa drumului este acoperită de zăpadă aderentă. Totuşi, recomandăm insistent să vă montaţi lanţurile, pentru a nu avea nici un fel de problemă de acces”, a mai spus Rareş Tileagă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.