Administrație

Alba Iulia. Alegerea noului viceprimar a fost amânată

Proiectul privind alegerea unui nou viceprimar în municipiul Alba Iulia, după ce Gabriel Pleşa şi-a înaintat demisia din funcţie şi, de asemenea, din PNL, a fost retras marţi de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local, până la stabilirea de către partid a unui candidat.

Întruniţi în şedinţă extraordinară, consilierii locali au luat act de încetarea de drept, prin demisie, a mandatului de consilier local şi a celui de viceprimar al lui Gabriel Pleşa.

În locul său, a ajuns consilier local Rareş Buglea, însă proiectul de hotărâre privind alegerea viceprimarului a fost retras de pe ordinea de zi. Se pare că liberalii nu s-au decis încă pe cine să susţină în această funcţie.

Tot în şedinţa de marţi, a mai depus jurământul un nou consilier liberal, Marius Presecan, care i-a luat locul avocatului Emil Popescu, plecat alături de Gabriel Pleşa la USR.

PNL are în Consiliul Local Alba Iulia 12 mandate. Urmează PSD – 5, ALDE – 2, PMP – 1 şi un independent.

Fostul viceprimar Gabriel Pleşa şi-a înaintat vineri dimineaţa demisia din funcţie şi din PNL, al cărui membru a fost peste două decenii. El s-a înscris în USR, care l-a desemnat candidat la Primărie la alegerile din vară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.