Social

Indicele de calitate a aerului în Sebeș – „rău” și „foarte rău”

Calitatea aerului în municipiul Sebeş s-a deteriorat în ultimele zile, indicele zilnic general înregistrat luni fiind 6, adică „foarte rău”, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, acesta a fost de 5, adică „rău”, potrivit unui raport postat, marţi, pe site-ul primăriei.

De asemenea, luni s-a înregistrat şi o depăşire a limitei maxime admise la formaldehidă, în condiţiile în care în localitate funcţionează o societate care produce această substanţă.

Potrivit sistemului propriu de măsurare instalat de primărie în cartierul Mihail Kogălniceanu, unde se află platforma industrială, valoarea medie înregistrată luni la formaldehidă fost de 0.013 miligrame/metru cub, limita maxim admisă fiind de 0.012 miligrame/metru cub.

În ceea ce priveşte indicele zilnic general măsurat luni la calitatea aerului, acesta a fost de 6 – „foarte rău”, după ce vineri, sâmbătă şi duminică a fost 5 – „rău”.

Pulberile în suspensie (PM10) au indicat, de asemenea, indicele 6, adică „foarte rău”. Limita zilnică ar trebui să fie de maximum 50ľg/mc, dar luni au fost înregistrate valori şi de 258.43ľg/mc , valoarea medie fiind de 106.29ľg/mc.

În ultimul deceniu, mulți locuitori din zonă au reclamat că poluarea resimțită zi de zi este uneori atât de intensă încât face aerul irespirabil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.