Administrație

Sebeș. Primarul Dorin Nistor cere „implicare din partea instituțiilor de mediu”

Primarul municipiului Sebeș a anunțat că propune pentru data de 6 martie o întâlnire publică – cetățeni și autorități pentru a dezbate problematica poluării orașului.

„În 6 martie propun o întâlnire publică – cetățeni și autorități pentru aerul din Sebeș!”, a scirs primarul pe contul său de Facebook.

„Municipiul Sebeș monitorizează neîntrerupt, începând cu data de 29 ianuarie 2020, calitatea aerului, pe raza unității administrativ-teritoriale, prin intermediul laboratorului automat amplasat, de la data menționată, în curtea grădiniței din cartierul Mihail Kogălniceanu. Monitorizăm principalii poluanți, definiți în cuprinsul Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător: monoxid de carbon, oxizi de azot, dioxid de sulf, ozon, pulberi în suspensie (PM10 – PM2.5), benzen. Formaldehida este un poluant specificat în STAS 12574/2011”, scrie edilul.

Acesta a mai precizat că „în intervalele 9-10 februarie 2020 și 14-17 februarie 2020, au fost constatate depășiri ale valorilor de referință măsurate la pulberi (PM10). În data de 17 februarie 2020, s-a înregistrat o depășire a valoriilor la formaldehidă: 0.013 miligrame/mc, limita fiind de 0.012 mg/mc”.

Potrivit lui Nistor, municipiul Sebeș a susținut o corespondență de informare permanentă a principalelor instituții de mediu, cu privire la rezultatele măsurătorilor. De asemenea, instituția a reînnoit solicitarea către Ministerul Mediului de a amplasa o stație de monitorizare a traficului, la Sebeș. „Aștept o mai mare implicare a instituțiilor de mediu”, a precizat primarul municipiului Sebeș.

„În acest context, anunț, în data de 6 martie 2020, începând cu ora 15.00, la sediul Centrului Cultural «Lucian Blaga», o întâlnire publică cu cetățenii dornici să se implice, cu asociațiile și ONG-urile, cu reprezentanții companiilor locale, reprezentanții autorităților publice și ai instituțiilor de mediu, având ca temă calitatea mediului înconjurător și propunerile de măsuri pentru strategia de mediu a Municipiului Sebeș”, se mai arată în informarea făcută de Dorin Nistor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.