Social

O pacientă diagnosticată cu gripă a decedat la Spitalul Județean de Urgență

O pacientă în vârstă de 81 de ani diagnosticată cu gripă, care prezenta multiple comorbidităţi, a decedat, în 16 februarie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Laboratorul Institutului Cantacuzino Bucureşti a confirmat, în cazul pacientei, prezenţa virusului gripal A H1 pdm 09. Femeia prezenta multiple comorbidităţi şi nu era vaccinată împotriva gripei.

Pacienta a fost internată iniţial la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi, ulterior, transferată pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde a decedat, în ciuda eforturilor depuse de medici.

Este primul caz de deces în Alba, din acest sezon, la un pacient diagnosticat cu virus gripal, confirmat la Institutul Cantacuzino Bucureşti.

Antibioticele nu se utilizează în cazul gripei şi DSP Alba recomandă evitarea automedicaţiei. În cazul apariţiei simptomelor de boală, recomandăm prezentarea la medicul de familie, în vederea diagnosticării şi instituirii tratamentului corect. De asemenea, pentru prevenirea îmbolnăvirii persoanelor din jurul dumneavoastră, în cazul în care aţi fost diagnosticat cu gripă, se recomandă repaus şi limitarea contactului cu alte persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.