Politică

Alegeri locale. Liderul PSD din Alba nu exclude negocieri cu USR

Liderul organizaţiei Alba a Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, joi, că va iniţia discuţii, în perioada următoare, inclusiv cu USR, pentru a constitui alianţe pentru alegerile locale în vederea schimbării administraţiei locale, dominată în judeţ de către PNL.

„La nivel local există libertatea de a face alianţe, şi cu Pro România, şi cu ALDE, şi cu UNPR, şi cu PER. (…). Vom avea discuţii cu ei în vederea maximizării scorului electoral”, a afirmat social-democratul Ioan Dîrzu.

Întrebat dacă vor fi duse discuţii şi cu reprezentanţii USR, liderul PSD Alba a răspuns afirmativ.

„Am înţeles că, într-o conferinţă de presă, (liderul USR Alba, Beniamin Todosiu – n.r.) a spus că ei nu fac alianţe cu PSD. Este opţiunea lor. (…). Eu cred că este o vreme a alianţelor. Pe modelul acesta de alegeri într-un singur tur, este nevoie de o alianţă locală. Vrem să schimbăm administraţia locală? Avem nevoie de alianţe”, a declarat Dîrzu.

El a adăugat că, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene, va trebui să discute şi cu cei de USR. „O să o fac în perioada imediat următoare, cu mare drag”, a spus social-democratul.

Ioan Dîrzu a opinat că doar dacă vor fi mai mulţi de acceaşi parte a baricadei vor putea reuşi să schimbe actuala administraţia locală. „Ştiu că o administraţie judeţeană şi locală de peste 20 de ani de partea PDL, respectiv vopsiţi în PNL, este o administraţie greu de înlăturat, dar credem că mai multe forţe, ne va face învingători în etapa următoare”, a spus acesta.

În altă ordine de idei, acesta a anunţat că au fost stabiliţi 55 de candidaţi de primari pentru oraşele şi comunele din Alba, fiind prezentată public, deocamdată, o listă cu 25 dintre aceştia, validaţi deja în cadrul conferinţelor locale.

„Îi avem şi pe ceilalţi (stabiliţi – n.r.), dar, mai întâi, să fie conferinţele locale, fiindcă decizia este acolo. Apoi, vor fi validaţi şi în Comitetul Executiv Judeţean”, a explicat Ioan Dîrzu.

În ceea ce îl priveşte pe el, Dîrzu a spus ca va candida, dar încă nu s-a stabilit dacă la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba sau pentru Primăria Alba Iulia.

„Îmi asum candidatura de a merge acolo unde este nevoie de mine. (…). La una din cele două – la Primărie sau la CJ. Să vedem ce spun şi măsurătorile”, a conchis liderul PSD Alba.

În Alba, PSD are doar câţiva primari, majoritatea fiind de la PNL, aceeaşi situaţie fiind înregistrată şi în Consiliul Judeţean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.