Administrație

Casa Județeană de Pensii angajează încă șase funcționari pentru soluționarea cererilor

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Alba, unde, potrivit informaţiilor prezentate la sfârşitul anului trecut de ministrul Muncii se aflau 43% din totalul dosarelor restante de recalculare a pensiilor, necesită o suplimentare, cu 6, a numărului de posturi, pentru reducerea întârzierilor în soluţionarea cererilor.

Potrivit unui raport prezentat, joi, în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba, pentru reducerea întârzierilor în soluţionarea cererilor de înscriere la pensie, precum şi a cererilor de recalculare şi trecere la pensie pentru limită de vârstă, în cadrul Serviciului Stabiliri Prestaţii este necesară o suplimentare a numărului de posturi cu 6.

O altă problemă cu care s-au confruntat angajaţii, potrivit raportului menţionat, a fost aceea că au existat perioade în care aplicaţiile informatice au funcţionat deficitar, cu moment de blocare, cu durată mare în executarea comenzilor – preluare stagii de cotizare din SICA, calcul perioade şi punctaj, generare rapoarte pentru listare.

În perioada 1 ianuarie – 7 februarie, au fost emise 1.318 decizii de recalculare a drepturilor de pensie, din care 177 decizii de trecere la pensie pentru limită de vârstă.

Anul trecut, au fost soluţionate 4.001 din cele 4.275 de cereri de înscriere la pensie – cazuri noi, precum şi 619 cereri de înscriere depuse în 2018.

În total, în 2019 au fost emise 7.761 de decizii de recalculare a drepturilor de pensie.

La data de 10 februarie 2020 se aflau în stoc 5.928 de cereri de recalculare a drepturilor de pensie, din care 5.025 aveau o vechime mai mare de 45 de zile, precum şi 2.555 de cereri de treceri la limita de vârstă, din care 2.275 restante, adică mai vechi de 45 de zile.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, la finele lunii noiembrie 2019, că 43% din totalul dosarelor de recalculare a pensiilor care au întârzieri se găsesc la CJP Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.