Administrație

Potențiale locuri de carantină – patru spitale și un centru de sănătate

Autorităţile din Alba au stabilit patru spitale şi un centru multifuncţional de sănătate din judeţ ca potenţiale locuri de carantină, potrivit unei hotărâri adoptate luni în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

„Am stabilit nişte locaţii în caz că vom fi în nevoie să ducem în carantină persoane. Am încercat să găsim spaţii în spitale, pentru că am considerat că e cel mai uşor să acorzi prim-ajutor în spital. Mai erau variante cu locaţii hoteliere, tabere, unităţi militare, dar am considerat că, dacă putem, să rămânem pe varianta asta – cele mai bune condiţii le putem asigura în spitale. E vorba de Secţia Contagioase a spitalului din Alba Iulia, Spitalul Abrud, Centrul multifuncţional de Sănătate Ocna Mureş, Spitalul Aiud şi Spitalul Cîmpeni”, a declarat, pentru Agerpres, prefectul de Alba, Nicolae Albu.

El a adăugat că o altă hotărâre a fost aceea a constatării stării potenţial generatoare de situaţii de urgenţă determinată de factorul de risc actual, în contextul în care cetăţeni români se întorc din zonele din Italia afectate de virusului COVID 19.

Membrii CJSU Alba au mai stabilit că, dacă va fi cazul, paza va fi asigurată, acolo unde este posibil, de Poliţia Locală, iar în rest de Jandarmerie şi Poliţie.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Alba va actualiza şi va pune la dispoziţia membrilor CJSU planul judeţean de măsuri pentru intervenţie în cazul infecţiilor de coronavirus.

Prefectul a subliniat că nu există o situaţie de urgenţă în prezent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.