Social

Internați cu febră, italianca și bebelușul său au fost diagnosticați cu enterocolită

Femeia din Italia şi bebeluşul său, internaţi luni, la două săptămâni după sosirea lor în România din regiunea Veneto, în spitalul din Alba Iulia cu febră, au fost diagnosticaţi cu enterocolită.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a anunţat, marţi, că rezultatele analizelor efectuate pentru coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara sunt negative.

„Au fost diagnosticaţi cu enterocolită, pe baza testelor de laborator. Evoluţia lor este favorabilă”, a menţionat acesta.

Alexandru Sinea a precizat că, în momentul de faţă, cei doi nu se mai află în izolare, la punctul de carantină stabilit în demisolul Secţiei de Infecţioase – Contagioase a spitalului din Alba Iulia.

O femeie şi bebeluşul său, veniţi în România din regiunea italiană Veneto în urmă cu două săptămâni, au fost internaţi, luni, în spitalul din Alba Iulia, în condiţii de izolare, după ce s-au prezentat la UPU cu febră.

„S-a prezentat la SJU o familie care s-a întors în urmă cu 14 zile din Italia. Unul dintre membrii familiei (tatăl n.r.) este asimptomatic, mama şi copilaşul prezentau febră. S-a luat o măsură preventivă de carantinare a lor la secţia de dermatologie, care a fost stabilită ca punct de carantină la nivelul judeţului, urmând să li se acorde îngrijirile necesare”, a declarat luni Alexandru Sinea.

El a adăugat că, „deşi pare o măsură destul de extremă carantinarea lor”, mai bine se ia o astfel de măsură până când vor fi finalizate toate investigaţiile.

Ulterior, tot luni, directorul executiv adjunct al DSP Alba, Daniela Dreghici Popa, a anunţat că cei doi au fost investigaţi de către un medic infecţionist, care a luat în calcul un posibil rotavirus.

„Nu prezintă simptome respiratorii, nu au tuse. Au febră şi scaune diareice. Bănuim o patologie digestivă, posibil rotavirus. S-au luat coproculturi, urmează să aflăm rezultatul mâine (marţi – nota red.). Îi ţinem în continuare la izolator. Îi monitorizăm şi vedem cum evoluează toate simptomele”, a declarat Daniela Dreghici Popa.

Este vorba de o familie de italieni stabilită temporar în România. Şi soţul femeii a fost testat, rezultatul fiind, de asemenea, negativ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.