Social

O femeie din Prahova a fost reținută după ce i-ar fi furat unei vârstnice 95.000 de lei

O femeie din Prahova a fost reţinută de poliţişti după ce, în urmă cu aproape un an, i-ar fi furat unei vârstnice din Alba Iulia suma de 95.000 de lei, intrând în apartamentul acesteia sub pretextul că vrea să îi ofere struguri drept pomană în memoria unei vecine.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, femeia în vârstă de 41 de ani, din Mizil, judeţul Prahova, a fost reţinută de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, aceasta fiind bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de furt, faptă reclamată poliţiei în 20 martie 2019.

La data respectivă, prahoveanca ar fi sunat la uşa unei femei de 82 de ani, pretextând faptul că este nepoata unei vecine, din altă scară, care a decedat, şi doreşte să ofere pomană în memoria acesteia.

„I-a oferit vârstnicei struguri şi i-a spus că ar vrea să-i dea şi suma de 200 de lei, pentru a-i cumpăra soţului său pantofi, solicitând rest de la o bancnotă de 500 de lei. Vârstnica a luat suma de 300 de lei dintr-un dulap, iar locul din care a luat banii a fost observat de femeia din Prahova, care, pentru a-i distrage atenţia, i-a cerut să spele strugurii. În timpul în care victima a spălat strugurii, din dulapul în care îşi ţinea banii i-a fost furată suma de 95.000 de lei”, se menţionează în comunicat.

Cunoscută cu antecedente penale pentru fapte similare, femeia din Mizil va fi prezentată, marți, în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.