Economie

Transavia se retrage din proiectul privind realizarea centrului pediatric pentru copiii cu dizabilități

Transavia, lider al pieţei de carne de pui din România, a anunţat miercuri că, după ce a realizat ridicarea construcţiei „la roşu”, a decis să încheie parteneriatul cu Asociaţia „Maria Beatrice” pentru realizarea primului centru pediatric naţional pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, parteneriatul încetează „în lipsa unei viziuni comune durabile”, precizând, totodată, că în proiectele viitoare se va asigura că sprijinul va ajunge la cei în nevoie.

„Compania a realizat ridicarea construcţiei la roşu, investind o sumă considerabilă, însă lipsa unei viziuni comune durabile a determinat ca acest parteneriat să înceteze”, se arată într-o informare a Transavia.

Potrivit sursei citate, compania a oferit „un sprijin important permanent” comunităţii locale şi „va continua să sprijine” cauzele sociale şi umanitare, la fel ca până în prezent. „Cu toate acestea, selecţia proiectelor va fi mult mai riguroasă pentru a ne asigura că sprijinul va ajunge la cei în nevoie şi care vor aprecia implicarea noastră”, mai transmit reprezentanţii companiei.

În vara anului trecut, omul de afaceri care deţine compania anunţa că va investi peste trei milioane de euro în realizarea primului spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor din ţară. Centrul urma să aibă ca activitate evaluare, diagnoză şi intervenţie timpurie, recuperare medicală copii, terapie şi reabilitare post-traumatică şi post-operatorie, ortopedie şi neurologie pediatrică. Un număr de 150 de copii urmau să beneficieze zilnic de tratament, dintre care 50 cu internare.

Odată finalizat, spitalul urma să rămână în folosul Asociaţiei „Maria Beatrice”, cu anumite condiţii, cum ar fi aceea că nu putea fi vândut.

În ultimii ani, compania a mai investit în multe alte proiecte de sănătate, donând, de exemplu, până acum, câteva sute de mii de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.