Administrație

Gabriel Lupea este noul viceprimar al municipiului Alba Iulia

Liberalul Gabriel Lupea, în vârstă de 33 de ani, a fost ales, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Local, viceprimar al municipiului Alba Iulia, acesta înlocuindu-l în funcţie pe fostul său coleg de partid Gabriel Pleşa, care, în urmă cu două săptămâni, s-a înscris în USR.

Proiectul privind alegerea unui nou viceprimar în municipiul Alba Iulia, după ce Gabriel Pleşa şi-a înaintat demisia din funcţie şi, de asemenea, din PNL, a fost retras în urmă cu nouă zile de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local, până la stabilirea de către liberali a unui candidat. La sfârşitul săptămânii trecute, PNL a stabilit ca Lupea să fie candidatul susţinut pentru funcţia de viceprimar.

În cadrul şedinţei ordinare care a avut loc joi, Gabriel Lupea a avut 13 voturi favorabile, candidatul propus de către PSD, Iulian Bunea – 4 voturi, iar cel al ALDE, Bogdan Lazăr – 2 voturi.

Având cele mai multe voturi, Gabriel Lupea a fost învestit în funcţie ca viceprimar.

În vârstă de 33 de ani, Lupea este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi angajat la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru.

A fost lider al TNL Alba, iar acum este vicepreşedinte al PNL Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.