Mozaic

Preotul Necula: „Coronavirusul ne-a dovedit, a câta oară, cât de fragili suntem”

Preotul Constantin Necula le recomandă enoriaşilor să se informeze corect, din surse sigure, despre coronavirus, o boală care, susţine el, „ne-a dovedit cât de fragili suntem”.

„Coronavirusul ne-a dovedit, a câta oară, cât de fragili suntem. Cât de răniţi suntem în curajul nostru. Am auzit în ultimii ani tot mai mult că nu mai semănăm cu bunicii noștri, că medicina a evoluat, că omul modern a evoluat… Așa este. Până la punctul în care ne intersectăm cu boala. De data aceasta, o explozie de coronavirus dintr-o piață din Wuhang. Sau nu. Nici nu știm încă de unde. Pentru mine nu este decât încă o provocare la adresa cercetătorilor din domeniul bio-medicinei. Şi una la morala socială şi acordul fiecăruia dintre noi la regulile de igienă minimală. Mai în glumă, mai în serios: s-au golit toate rafturile de conserve, nu şi cele cu săpunuri şi materiale igienizante. Şi am mai învăţat ceva din criza aceasta de sănătate, inclusiv publică – suntem mai puţin inteligenţi în situaţii de genul acesta decât bunicii noştri”, a declarat joi, pentru Agerpres, preotul Constantin Necula.

Potrivit părintelui Necula, oamenii sunt „într-o criză a ecologiei sufletului”.

„Pentru a reduce oarecum virusarea cred, personal, că ar trebui să închidem unele canale de informaţie. Inclusiv Facebook-ul, care aproape că a făcut explozie de informaţii inflamate, un soi de ganglioni limfatici ai ciudatei stări de metastază a comunicării umane. Ţine de noi reducerea dezastrului legat de coronavirus? Ţine de curajul medicilor şi inteligenţa cercetătorilor? Ţine de noi ca oameni şi comunităţi. Să ne îngrijim mai mult de noi, de ceea ce mâncăm şi respirăm. De ceea ce trăim. Pentru că suntem într-o criză a ecologiei sufletului peste care vom trece greu dacă o tratăm ca simplă criză medicală”, a mai spus Constantin Necula.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri seara, că primul caz din România confirmat de infectare cu COVID-19 este un bărbat dintr-o localitate din judeţul Gorj, care a intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini venit în zona în perioada 18-22 februarie, starea acestuia fiind bună, fără a prezenta simptome.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.