Social

Angajată a unei societăți de credit, reținută după ce și-a însușit ilegal 200.000 de lei

O femeie de 52 de ani a fost reţinută de poliţişti pentru că, în calitate de angajată a unei societăţi de credit, ar fi indus în eroare un număr de 90 de persoane, cu ocazia întocmirii unor contracte de creditare financiară, însuşindu-şi în acest mod 200.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, în perioada 2015 – 2019, în calitate de angajată a unei societăţi de credit, femeia ar fi indus şi menţinut în eroare un număr de 90 de persoane, din comuna Galda de Jos, cu ocazia întocmirii unor contracte de creditare financiară.

„Mai mult, femeia s-ar fi folosit de documente întocmite în fals, în vederea aprobării dosarelor de credit, însuşindu-şi în acest fel suma de 200.000 de lei”, se menţionează în comunicat.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba au făcut, joi, două percheziţii, pe raza comunei Galda de Jos, la imobilele deţinute de femeie, fiind ridicate documente care vor fi folosite pentru probarea activităţii infracţionale.

Totodată, au fost puse în executare trei mandate de aducere, iar faţă de femeia de 52 de ani a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând să fie prezentată în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.