Social

Aproape 250 de persoane, în izolare la domiciliu în județul Alba

Numărul persoanelor aflate în autoizolare în Alba este de aproape 250, din care 141 întoarse din Italia şi 102 membri ai familiilor acestora, iar în spital sunt internate în continuare patru persoane, care prezintă acum o stare generală bună, fără febră.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, în judeţ erau duminică în autoizolare 141 de persoane, cărora li se adaugă şi membri ai familiilor acestora, în număr de 102.

În Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se află în continuare internate patru persoane, din care două au primit deja rezultatul testului efectuat la centrul regional din Cluj Napoca, acesta fiind negativ. Pentru alţi doi pacienţi se aşteaptă rezultatul testului pentru coronavirus.

„Toţi cei internaţi prezintă stare generală foarte bună, fără febră”, a transmis Alexandru Sinea.

O femeie şi un bărbat din judeţul Alba care au călătorit recent în Italia, aflaţi în autoizolare la domiciliu, au sunat sâmbătă la 112, unul din ei acuzând dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, iar celălalt febră. Cei doi au fost internaţi, potrivit protocolului.

În privinţa elevei de 15 ani, întoarsă din Veneţia, şi mama ei, rezultatul analizelor a fost negativ pentru coronavirus şi gripă. Fata a făcut parte din grupul de 51 de elevi şi profesori de la Liceul de artă din Alba Iulia care s-a întors, duminică noaptea, mai repede decât era prevăzut, dintr-o excursie din Italia, unde plecaseră joia trecută. Copiii şi cadrele didactice au fost prezenţi, printre altele, la Carnavalul de la Veneţia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.