Social

Suspiciuni de infectare cu coronavirus? Puteți suna la 0745 177 795

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a anunţat luni că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor judeţului care s-au întors sau se vor întoarce din zonele afectate de COVID19, pune la dispoziţia acestora un număr de telefon, la care specialiştii le vor oferi toate informaţiile necesare 24 de ore din 24.

„Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor judeţului care s-au întors din zonele afectate de COVID19, pe lângă informările transmise pe diverse canale (mass-media, UAT-uri, Instituţia Prefectului, ISJ, ISU, etc), dar şi pentru cei care urmează sa se întoarcă în ţară din aceste zone, DSP Alba pune la dispoziţia acestora un telefon dedicat clarificărilor, recomandărilor, informării sau eventualelor sesizări. Specialiştii DSP vor oferi toate informaţiile necesare 24/24”, a transmis, luni, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Numărul de telefon este 0745.177.795.

În ceea ce îi priveşte pe cei patru pacienţi transferaţi zilele trecute din autoizolare la domiciliu în spital cu suspiciunea de coronavirus, aceştia rămân în continuare internaţi, chiar dacă testele efectuate la Cluj-Napoca au fost negative.

„Au o stare generală bună, fără să prezinte febră”, a afirmat, luni, Alexandru Sinea. Întrebat dacă cei patru au fost externaţi, directorul DSP Alba a menţionat că „încă nu”.

Femeia şi bărbatul din judeţul Alba internaţi sâmbătă dimineaţa după ce unul a acuzat dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, iar celălalt febră, la puţine zile după ce s-au întors din Italia, nu au coronavirus, testul efectuat duminică fiind negativ în ambele cazuri. Cei doi, din zona Munţilor Apuseni, au călătorit recent în Italia şi se aflau în autoizolare la domiciliu.

Anterior, o fată de 15 ani, care a fost în excursie în Veneţia, şi mama sa, au fost spitalizate, după ce adolescenta a prezentat febră. Şi aici, testele efectuate au fost negative la coronavirus.

Numărul persoanelor aflate în autoizolare în Alba este de aproximativ 250, inclusiv rude ale celor întoarse recent din Italia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.