Social

Trei persoane au fost „șmenuite”, în Alba Iulia, în doar 24 de ore

În ultimele 24 de ore, trei persoane din Alba Iulia au fost înșelate după ce au acceptat să schimbe bancnote cu valoare mică în unele cu valoare mai mare sau invers, înșelăciune cunoscută ca metoda „șmen”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Alba.

O tânără a reclamat faptul că, în timp ce se afla pe B-dul Transilvaniei din Alba Iulia, a fost abordată de un bărbat care i-a cerut să-i schimbe suna de 500 de lei, din bancnote de 10 lei, în bancnote mai mari. Profitând de neatenția tinerei, cu ocazia schimbului sumelor de bani, bărbatul ar fi sustras suma de 190 de lei.

Alte două situații asemănătoare au fost semnalate de către angajații unor societăți comerciale care le-au spus polițiștilor că au fost abordați de un bărbat care le-a cerut să-i schimbe 5 bancnote de 500 de lei în bancnote de 100 și 50 de lei.

În urma schimburilor, angajații au fost prejudiciați cu câte 700 de lei.

În toate cele trei cazuri, polițiștii fac cercetări pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a persoanei sau persoanelor care au săvârșit faptele de înșelăciune.

Polițiștii aduc în atenția opiniei publice câteva aspecte legate de acest mod de operare și recomandă cetățenilor precauție atunci cât li se solicită astfel de servicii.

Înșelăciunea prin metoda șmen presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de la angajați ai unor magazine, instituții sau chiar pe stradă, escrocii abordând persoane care ar putea avea asupra lor sume mari de bani. În momentul în care banii sunt predați, escroci sustrag o parte și îi ascund, continuând să țină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani primită nu e întreagă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.