Social

Polițiștii din Alba au reținut patru piromani. Incendiau mașinile datornicilor

Fotografie de arhivă

Poliţiştii din Alba au reţinut patru persoane, printre care și un clujean, care sunt bănuite că au incendiat șase autoturisme şi a unui imobil.

Din cercetări a rezultat că în perioada august 2019 – februarie 2020, unul dintre reţinuţi i-ar fi instigat pe ceilalţi 3 să provoace incendiile, pentru a se răzbuna pe proprietarii autoturismelor şi ai imobilului, nemulţumit fiind de finalitatea unor relaţiilor comerciale. Poliţiştii au făcut cinci percheziţii.

La data de 5 martie 2020, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, bănuit de instigare la infracţiunea de distrugere şi faţă de alţi trei bărbaţi, doi de 30 de ani şi unul de 32 de ani, din judeţele Alba şi Cluj, bănuiţi de distrugere şi complicitate la distrugere prin incendiere.

Din cercetări a rezultat că în perioada august 2019 – februarie 2020, bărbatul de 35 de ani, din Alba Iulia, contra unor sume de bani, i-ar fi determinat pe ceilalţi trei să provoace incendii, pe timp de noapte, la șase autoturisme parcate în diverse locuri de pe raza municipiului Alba Iulia, toate aparţinând unor persoane cu care instigatorul ar fi avut diverse relaţii de natură comercială.

Totodată, la data de 5 februarie 2020, una dintre persoanele instigate ar fi provocat un incendiu în interiorul unui imobil aflat în construcţie, situat pe strada Izvorului din Alba Iulia, fiind distruse elemente ale acoperişului, în valoare de 14.000 de lei.

Prejudiciul total, în cele 7 fapte de distrugere, a fost evaluat la 777.000 de lei.

Pentru obţinerea de probe, joi, 5 martie, poliţiştii au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţele Alba şi Cluj, la imobile aparţinând persoanelor vizate de anchetă.

La activităţi, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au fost sprijiniţi de poliţiştii Biroului Ordine Publică, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic şi de cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.