Social

Elevii care au fost în Veneția se pot întoarce la școală

Numărul persoanelor aflate în autoizolare în Alba a scăzut, luni, faţă de duminică, la mai bine de jumătate.

Elevii şi profesorii unui liceu din Alba Iulia, care au călătorit în urmă cu peste două săptămâni în Italia, în regiunea Veneto, precum şi familiile acestora, au putut părăsi locuinţele după cele 14 zile de izolare la domiciliu.

Potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, luni se aflau în autoizolare la domiciliu 157 de persoane, număr mult scăzut faţă de cel anunţat duminică, atunci când erau 329.

Această scădere se datorează faptului că luni au ieşit din autoizolare cei 51 de elevi şi profesori ai Liceului de Arte din Alba Iulia, care s-au putut astfel reîntoarce la şcoală după ce au stat 14 zile la domiciliu. Alături de ei, au ieşit din izolarea la domiciliu şi membrii familiilor acestora – părinţi, fraţi etc.

Membrii grupului au fost asimptomatici, cu excepţia unei eleve de 15 ani, care, la un moment dat, a fost spitalizată, alături de mama sa, pentru câteva zile, după ce a prezentat febră. A ieşit negativ atât testul de coronavirus, cât şi cel de gripă.

Un grup de 51 de elevi și profesori de la liceul de artă din Alba Iulia s-a reîntors în 23 februarie, mai repede decât era prevăzut, dintr-o excursie din Italia, unde au fost prezenți, printre altele, la Carnavalul de la Veneția.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.