Administrație

Patru persoane amendate cu câte 20.000 de lei pentru nerespectarea izolării la domiciliu

Patru persoane din două comune din Alba, din care trei sunt rude între ele, nu au respectat măsura izolării la domiciliu şi au fost amendate luni cu câte 20.000 de lei de către inspectorii sanitari, a informat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea.

„Azi, 9 martie, DSP Alba, prin inspectorii sanitari, a aplicat patru sancţiuni cu amendă contravenţională persoană fizică, în cuantum de 20.000 lei fiecare, la patru persoane aflate în izolare la domiciliu, care nu au respectat această măsură până la terminarea perioadei de izolare de 14 zile. Sancţiunile au fost aplicate în baza H.G.nr. 857/2011 art.34 lit. m, pentru nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, precum şi de către persoane juridice a măsurilor prevăzute de normele în vigoare, in scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile”, a transmis acesta.

Potrivit lui Alexandru Sinea, este vorba de o femeie şi trei bărbaţi. Unul dintre cei amendaţi era dintr-o comună, iar ceilalţi trei, rude, dintr-o altă comună.

Săptămâna trecută, un bărbat din Blaj a fost amendat cu 10.000 de lei din acelaşi motiv.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.