Administrație

Sala Unirii, Muzeul Național al Unirii și Museikon, vizitate fără ghidaj și în grupuri mici

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va putea fi vizitat până la sfârşitul lunii martie doar în grupuri de maximum 20 de persoane, iar Museikon de grupuri de maximum 10 persoane, fără ghidaj, urmând să fie, de asemenea, suspendate toate evenimentele.

Având în vedere recomandările transmise de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba în contextul situaţiei create de extinderea virusului COVID-19, Consiliul Judeţean Alba a instituit luni o serie de măsuri de prevenţie la nivelul instituţiilor de cultură subordonate.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis Agerpres, la Muzeul Naţional al Unirii se suspendă toate evenimentele şi toate ghidajele de grupuri pentru MNU, Museikon şi Sala Unirii. „Se organizează vizitarea MNU doar individual, pentru maximum 20 de persoane, iar pentru Museikon pentru maximum 10 persoane; se organizează puncte de dezinfectare la intrarea în clădiri şi în grupurile sanitare”, menţionează sursa citată.

De asemenea, în ceea ce privește Centrul de Cultură „Augustin Bena”, se suspendă toate activitățile Școlii de Arte și Meșteșuguri, precum și toate activitățile cultural-artistice de pe întreg teritoriul județului Alba.

Şi la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” se suspendă activităţile de animaţie culturală, dar şi activitatea Sălii de Lectură şi Periodice. Se organizează serviciul de împrumut carte prin programare.

În ceea ce priveşte Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, se suspendă activităţile teatrale la sediu şi în deplasare.

Măsurile sunt valabile până la data de 31 martie, menționează Consiliul Județean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.