Social

Patru turiști s-au rătăcit la Roșia Montană. I-au găsit jandarmii

Patru turişti străini – doi germani, un polonez şi o austriacă, s-au rătăcit într-o zonă mai retrasă din Roşia Montană, unde au fost nevoiţi să înnopteze în maşini după ce, din cauza faptului că nu aveau baterie la telefon şi nu cunoşteau zona, au pătruns pe un drum mai greu accesibil şi nu au mai ajuns la hostel.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montani Roşia Montană au intervenit marţi pentru a îi sprijini pe cei patru turişti.

„Apelul către jandarmii montani a venit din partea primarului localităţii Roşia Montană, care, la rândul lui, a primit o sesizare din partea unei localnice, care a povestit că, în faţa casei ei, se află mai multe persoane care au înnoptat noaptea trecută în maşini, dar nu a putut dialoga cu acestea, întrucât nu cunoşteau limba română. Cei patru turişti, două persoane de naţionalitate germană (femeie şi bărbat), fiecare de 25 de ani, un bărbat de 33 de ani de naţionalitate poloneză şi o femeie de 22 de ani de naţionalitate austriacă, au ajuns ieri în Roşia Montană, dorind să se cazeze la un hostel din comună, dar din cauza faptului că nu aveau baterie la telefon şi necunoscând zona, au pătruns pe un drum mai greu accesibil, spre o zonă mărginaşă a satului. Contextul nefavorabil în care se aflau i-a făcut să înnopteze în maşini”, se menţionează în comunicatul IJJ Alba.

Jandarmii au luat imediat legătura cu turiştii, care erau dezorientaţi şi înfriguraţi, au stabilit detaliile privind călătoria lor, au discutat cu proprietarul hostelului unde aceştia urmau să petreacă vacanţa, iar în scurt timp aceştia au fost conduşi spre locul de cazare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.