Social

Biblioteca Județeană Alba își suspendă evenimentele și activitatea cu publicul

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își va suspenda activitatea cu publicul până la sfârșitul lunii martie, respectiv cea de împrumut și restituire de carte, fiind anulate și toate evenimentele de animație culturală planificate la sediu și filiale.

Potrivit unui comunicat dat publicității miercuri, se suspendă activitatea de împrumut şi restituire de carte, iar toate evenimentele de animaţie culturală planificate la sediu şi filiale în acest interval se anulează/suspendă, fără nicio excepţie. Activitatea de relaţii cu publicul la sediu şi filiale se va derula telefonic sau pe email. De asemenea, termenele stabilite pentru restituirea de cărţi se prelungesc automat cu trei săptămâni.

În ceea ce priveşte activitatea internă a instituţiei, aceasta se desfăşoară în continuare după programul normal de lucru, însă se va menţine o distanţă de prevenţie de aproximativ doi metri între membrii echipei bibliotecii în cadrul instituţiei, se va evita contactul fizic de orice fel (strângere de mână, îmbrăţişare) între membrii echipei bibliotecii în cadrul instituţiei şi se vor lua toate măsurile necesare şi posibile în ceea ce priveşte asigurarea maximă a igienei, atât la sediu cât şi la filialele instituţiei prin dotarea cu substanţe dezinfectante recomandate în acest sens la nivel naţional.

Se instituie un program de curăţenie sporit în cadrul instituţiei, se vor dezinfecta din oră în oră toate clanţele de la intrările/ieşirile în/din instituţie.

Fiecare secţie va avea la îndemână un punct cu substanţe dezinfectante. Angajaţii instituţiei sunt rugaţi să-şi igienizeze mâinile la intrare în instituţie, iar cei cu simptome gripale/răceală se vor prezenta la medicul de familie şi vor evita contactul cu alte persoane.

În funcţie de evoluţia măsurilor luate de autorităţi la nivel naţional şi/sau judeţean, măsurile prezente de prevenţie pot fi modificate şi vor fi anunţate pe toate canalele de comunicare ale instituţiei, transmite managerul Bibliotecii, Silvan Stâncel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.