Educație

Elevii singurei școli smart din mediul rural vor urma cursuri online

Elevii claselor V-VIII ai singurei școli smart din mediul rural din România, cea din Ciugud, vor face online orele, pe perioada suspendării cursurilor din mediul preuniversitar, datorită tehnologiei implementate aici.

„Graţie tehnologiei pe care noi am implementat-o în şcoala smart de la Ciugud, chiar dacă de mâine se închid şcolile, copiii din clasele V-VIII vor putea să asiste la lecţii predate online de către profesori. Ei folosesc fie calculatoarele, fie chromebook-urile. Au acces în platforma online de învăţare, iar profesorii pot să le predea, prin intermediul fie a camerelor de supraveghere video, fie le încarcă pe platformă lecţiile pe care trebuie să le înveţe şi interacţionează acolo în mediul online”, a afirmat marţi primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, cu prilejul inaugurării oficiale a primei şcoli smart din mediul rural din România.

Potrivit edilului, copiii din clasele V-VIII au user şi parolă pe platforma educaţională şcoala365, iar de miercuri vor fi la şcoală online. Este vorba de 65 de elevi.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis luni închiderea şcolilor şi grădiniţelor în perioada 11 martie – 22 martie, a anunţat premierul interimar Ludovic Orban.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.