Mozaic

Criza coronavirusului. 48 de infectări raportate la nivel național

Până la această oră, la nivel național au fost confirmate 48 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul Covid–19 (coronavirus) pe teritoriul României, se arată într-o informare a Ministerului de Interne valabilă pentru joi, la ora 10.

Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, șase au fost declarați vindecați și au fost externați, se arată în informarea oficială.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul Covid–19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În cursul zilei de ieri, 11 martie, au fost înregistrate 813 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.118 la linia TelVerde (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

„Vă rugăm să luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apelați pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, mai precizează comunicatul.

De asemenea, cautoritățile mai precizează că informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, potrivit cărora municipiul București s-ar închide sau ar intra în carantină, sunt false. „Nu există nicio discuție despre «închiderea/carantinarea» Capitalei sau a vreunui oraș din România”, se mai arată în comunicat.

„Vă rugăm să dați dovadă de responsabilitate și să nu răspândiți pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale. Până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal”, mai spun autoritățile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.