Mozaic

Sibiu. Casa care găzduia gratis bolnavii de cancer se închide din cauza coronavirusului

Singura casă din Sibiu care găzduia gratis zeci de bolnavi de cancer veniţi să facă radioterapie în oraş s-a închis temporar din cauza coronavirusului, a anunţat preşedintele Asociaţiei „Sus Inima”, Carmen Chindriş.

„Asociaţia Sus Inima a decis să se alăture instituţiilor şi persoanelor responsabile. Prin urmare, pentru a respecta normele sugerate de către autorităţile naţionale pentru a limita contactul şi deci posibilitatea extinderii epidemiei, vom întrerupe pentru o perioadă activităţile noastre. Datorită faptului că noi rămânem alături de persoanele afectate de cancer, colaboratoarea noastră, doamna psiholog Oana Vasiu ţine întâlnirile online, sau la telefon, la alegerea beneficiarilor. Din păcate, cancerul este prezent şi va rămâne şi după ce depăşim momentele şi încercările din această perioadă. Pentru a ne găsi pregătiţi, ne dorim în continuare ca anul acesta să deschidem şi Casa Sus Inima 2, şi avem nevoie de ajutor. Să fim cu toţii uniţi şi responsabili. Împreună”, a scris miercuri, Carmen Chindriş, pe pagina de Facebook a asociaţiei.

În jur de 90 de bolnavi din judeţele Sibiu, Vâlcea, Hunedoara şi Alba se prezentau zilnic la singurul aparat de radioterapie din cele patru judeţe, aflat în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Dacă unui pacient i se face rău după radioterapie, acesta trebuie să se prezinte la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, de unde este preluat şi internat. Însă mulţi pacienţi fac procedura de radioterapie zilnic, timp de cel puţin trei săptămâni, şi nu îşi permit să meargă zilnic acasă sau să îşi închirieze o cameră la un hotel sau la o pensiune din municipiul Sibiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.