Politică

Ministrul Bode a fost testat negativ. Oficialii din Alba au scăpat de măsura preventivă

Oficialii din Alba intraţi vineri în izolare autoimpusă în urma vizitei ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pe şantierul autostrăzii Sebeş – Turda au renunţat sâmbătă la această măsură preventivă, după ce rezultatul pentru coronavirus în cazul lui Bode a fost negativ.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, Agerpres, de către Primăria municipiului Sebeş, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a comunicat că „nu se impune măsura izolării persoanelor şi nici măsura testării persoanelor care au venit în contact vineri cu ministrul Lucian Bode”.

În consecinţă, primarul Dorin Nistor şi viceprimarul municipiului Sebeş Adrian Bogdan, precum şi alte persoane din Sebeş care s-au autoizolat, pentru a elimina orice fel de suspiciuni, după ce au aflat că toţi membrii Guvernul urmau să intre în izolare, au putut ieşi în public.

La rândul său, prefectul Nicolae Albu, de asemenea intrat în izolare autoimpusă, a menţionat, sâmbătă, pentru Agerpres, că a fost înştiinţat că nu mai este necesară această măsură, în condiţiile în care testul efectuat de ministrul Bode este negativ.

Ministrul Transporturilor, care s-a aflat vineri pe şantierul Autostrăzii Sebeş – Turda, şi-a întrerupt vizita după ce a fost pe lotul 1, fără a se mai deplasa pe întregul lot II, luând decizia de a se deplasa spre Bucureşti, după ce s-a stabilit ca liderii PNL să intre în izolare, în urma faptului că senatorul de Constanţa Vergil Chiţac a fost diagnosticat pozitiv cu Covid-19. La sosirea pe şantier, ministrul a dat mâna cu oficialii prezenţi.

Potrivit informaţiilor transmise de DSP Alba, sâmbătă erau în Alba 33 de persoane aflate în carantină şi 210 în izolare la domiciliu, faţă de 31, respectiv 183 câte erau înregistrate vineri. În judeţ nu a fost înregistrat niciun caz de infecţie cu coronavirus. Ultimele 22 de teste trimise din Alba şi efectuate la centrul de la Cluj-Napoca au ieşit negative.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.