Politică

USR și PLUS vor avea candidați comuni la Consiliul Județean Alba și la Primăria Alba Iulia

USR și PLUS vor avea candidați comuni pentru Consiliul Județean (CJ) Alba, Consiliul Local (CL) și Primăria Alba Iulia, potrivit unui comunicat dat publicității sâmbătă.

Pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia va fi susţinut candidatul USR, Gabriel Pleşa, iar pentru funcţia de preşedinte al CJ Alba, candidatura va fi din partea PLUS Alba.

„Uniunea Salvaţi România (USR) şi Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) candidează împreună în formula bine-cunoscută a Alianţei USR-PLUS la alegerile pentru Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Echipele celor două formaţiuni politice din Alba au hotărât, vineri, să îşi dea mâna pentru acel mai important proiect menit să aducă cetăţenii în centrul deciziilor din cele două instituţii publice. Astfel, Alianţa USR-PLUS Alba va avea candidaţi comuni pentru Consiliul Judeţean Alba, Consiliul Local şi Primăria Alba Iulia”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia va fi susţinut candidatul USR, Gabriel Pleşa, iar pentru cea de preşedinte al CJ Alba, candidatura va fi din partea PLUS Alba. Iniţial se anunţase că liderul USR Alba va candida la preşedinţia CJ Alba.

Listele de consilieri locali şi judeţeni vor fi completate cu candidaţii stabiliţi în urma negocierilor purtate între cele două partide membre ale Alianţei.

„Echipele USR şi PLUS din judeţul Alba demonstrează astăzi că politica cea mai importantă este aceea pe care o faci în interesul cetăţenilor, trecând peste orgolii şi interese de partid. În acest context, am stabilit, de comun acord, în cadrul discuţiilor purtate în interiorul Alianţei USR-PLUS, să avem formula optimă pentru a aduce problemele, viziunea şi proiectele cetăţenilor în Primăria Alba Iulia şi în Consiliul Judeţean Alba”, a afirmat, potrivit comunicatului, preşedintele USR Alba, Beniamin Todosiu.

Acesta susţine că, în contextul în care „PNL a aruncat România într-o criză politică şi socială fără precedent”, USR-PLUS Alba demonstrează „responsabilitate în a aduce în prim-plan interesul superior al cetăţeanului şi binele public, în defavoarea intereselor meschine şi a jocurilor de partid”.

La rândul său, liderul PLUS Alba, Mihail David, a spus că se trece astfel peste „orice posibil orgoliu” pentru a construi o alianță puternică pentru județul Alba și pentru Alba Iulia.

„Vechea clasă politică a eşuat. Alianţa USR-PLUS este singura soluţie pentru România, pentru judeţul Alba şi pentru Alba Iulia”, a susţinut Mihail David.

Sub sloganul „Oameni ca TINE schimbă Alba în BINE”, Alianța USR – PLUS propune un „program coerent de măsuri pentru dezvoltarea județului, măsuri menite să ofere cât mai multă transparență în ceea ce privește activitatea administrației locale și județene și să implice activ cetățenii în luarea deciziilor care afectează viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.