Politică

Liberalul Florin Roman cere măsuri drastice împotriva speculanților

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, propune confiscarea stocului şi amendă de 20.000 de lei pentru cei care comercializează materiale sanitare şi fac speculă.

„Am depus azi o observaţie la decretul privind instituirea stării de urgenţă, prin care cei cărora comercializează materiale sanitare, măşti, medicamente, dezinfectanţi, să le fie confiscat întregul stoc, dacă acesta este supus speculei! Totodată, am propus amendă de 20.000 de lei, în paralel cu confiscarea stocului. De exemplu, dacă ai cumpărat un stoc de 10.000 măşti, azi vinzi masca cu 50 bani şi mâine, din acelaşi stoc, vinzi cu 10 lei. În acest caz, se confiscă întregul stoc şi se aplică sancţiunea de 20.000 lei”, a scris Roman, marţi, pe Facebook.

El a explicat că a propus aceste măsuri întrucât, deşi decretul prezidenţial prevede plafonarea preţului la utilităţi, medicamente şi alimente de bază, preţurile acestora au “explodat” în magazine.

„Poliţia şi Jandarmeria vor trebui să urmărească aplicarea acestor prevederi”, a subliniat deputatul PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind instituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României timp de 30 de zile. Conducerea Parlamentului a decis ca joi, la ora 12,00, să se dea votul în plenul reunit pe decretul emis de preşedinte. Deputaţii şi senatorii vor vota printr-o aplicaţie informatică ce presupune accesarea unei adrese web şi acţionarea butonului de pe ecran corespunzător opţiunii de vot, iar dezbaterile vor avea loc prin sistemul de teleconferinţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.