Administrație

Blaj. Primăria ia măsuri pentru dezinfectarea străzilor. Se pregătește achiziționarea unor aparate de ventilație artificială

Primăria Blaj a început dezinfectarea străzilor din municipiu, în contextul recomandărilor DSP Alba referitoare la măsurile de prevenţie a epidemiei de noul coronavirus, potrivit unui comunicat transmis joi.

„La Blaj, am luat toate măsurile preventive, necesare şi recomandate în contextul epidemiologic actual şi suntem preocupaţi de evoluţia situaţiei. Vom acţiona ori de câte ori va fi nevoie şi suntem la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în lume. Rog cetăţenii să manifeste responsabilitate, să se informeze doar din surse oficiale şi să respecte recomandările autorităţilor”, a afirmat, potrivit comunicatului, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Astfel, Serviciul Public de Gospodărie Locală efectuează dezinfecţia străzilor, cu produse pe bază de clor. Dezinfectarea străzilor din Blaj va continua şi în perioada următoare, după un program bine stabilit.

Tot în Blaj, s-a luat decizia ca Primăria, împreună cu Spitalul Municipal Blaj, să achiziţioneze, în sistem de urgenţă, patru aparate de ventilaţie artificială, în valoare de aproximativ 400.000 de lei. Două dintre aparate vor fi achiziţionate din bugetul local al municipiului Blaj iar celelalte două, din bugetul Spitalului Municipal.

„Consiliul Local Blaj va rectifica de urgenţă bugetul local, pentru a aloca cât mai rapid suma necesară în vederea acestei achiziţii”, se menţionează în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.