Social

Suspecți de infectare, stați acasă! În Alba s-au dat amenzi de 170.000 de lei

Nouă persoane din Alba care nu au respectat măsura izolării la domiciliu au fost amendate, opt dintre ele cu câte 20.000 de lei, iar una cu 10.000 de lei, de către inspectorii sanitari, a informat, miercuri, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit lui Sinea, până în prezent au fost date o sancţiune în valoare de 10.000 de lei şi opt în cuantum de câte 20.000 de lei.

Prima amendă, în valoare de 10.000 de lei, a fost aplicată în 3 martie unei persoane din municipiul Blaj. Aceasta a fost identificată pe stradă, deşi ar fi trebuit, conform prevederilor legale, să fie la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la intrarea în ţară.

Au urmat apoi, în 9 martie, alte patru sancţiuni, fiecare, de această dată, în valoare de 20.000 de lei. Cele patru persoane erau din două comune din Alba, trei fiind rude între ele.

Până miercuri, numărul sancţiunilor de acest gen a ajuns la 9. În total, valoarea amenzilor este de 170.000 de lei.

În Alba a fost confirmat miercuri primul caz de infecţie cu coronavirus, la o femeie întoarsă săptămâna trecută din Italia. Ea se afla în carantină.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.