Administrație

Epidemiei de coronavirus. Consiliul Județean alocă bani pentru dotarea SJU

Peste 3,2 milioane de lei au fost alocaţi, printr-o hotărâre adoptată vineri de consilierii judeţeni, pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia cu aparatură medicală şi echipamente de protecţie necesare în contextul actual de extindere a epidemiei de CoVid-19.

Astfel, CJ Alba va aloca unităţii medicale reprezentative din judeţ suma de 3.244.000 de lei.

Din aceşti bani, suma de 1.629.000 de lei va fi alocată pentru achiziţionarea de echipamente medicale, respectiv pentru 11 aparate de ventilaţie pentru adulţi, trei aparate de aer condiţionat pentru laboratorul analize medicale, spaţiu de lucru analize CoVid-19, patru monitoare funcţii vitale, o staţie centrală de monitorizare, un EKG, cărucioare pentru pansat, pentru tratament, pentru resuscitare, 16 bucăţi de concentrator de oxigen, o masă de inox şi pentru nebulizator dezinfecţie aeromicrofloră.

Peste 1,5 milioane de lei merg pentru achiziţia de materiale sanitare, din care echipamente de protecţie de unică utilizare, reactivi – teste determinare CoVid-19 şi dezinfectanţi.

Consilierilor judeţeni prezenţi li s-a luat temperatura anterior şedinţei, fiind dispuse, de asemenea, şi alte măsuri de prevenţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.