Social

Trei dosare penale, deschise pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Trei dosare penale având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor au fost înregistrate vineri de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba, anchetele deschise în aceste cauze vizând patru persoane din oraşul Cugir, a informat Ministerul Public.

În primul dosar penal poliţiştii din Cugir s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o femeie a fost identificată pe o stradă din localitate, deşi avea obligaţia să stea în izolare la domiciliu până pe 30 martie, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

În cel de-al doilea dosar penal este anchetat un bărbat care, deşi avea obligaţia să rămână în stare de izolare la domiciliu, a plecat la mama sa, care locuieşte la o altă adresă din Cugir şi i-a dus mai multe înscrisuri.

Ultimul dosar face referire la un bărbat şi o femeie care, în zilele de 19 şi 20 martie, au plecat de acasă şi au mers în mai multe locuri din oraşul Cugir, deşi trebuiau să stea în izolare la domiciliu până pe 30 martie.

În toate cazurile, polițiștii s-au sesizat din oficiu, persoanele vizate urmând să fie anchetate în baza prevederilor articolului 352, Cod penal, referitor la zădărnicirea combaterii bolilor, se precizează în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.