Administrație

Activitatea Primăriei Ciugud s-a mutat în mediul on-line

Primăria comunei Ciugud

Primăria comunei Ciugud, instituţie care a implementat în ultimii ani numeroase soluţii smart pentru digitalizarea serviciilor publice, şi-a mutat activitatea în on-line, potrivit unui comunicat transmis luni Agerpres.

Sursa citată menţionează că Primăria din Ciugud a luat o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea virusului CoVid-19, mutând întreaga activitate în mediul on-line şi recomandând cetăţenilor să interacţioneze cu funcţionarii publici doar prin serviciile publice digitalizate sau printr-o platformă dedicată – Platforma Cetăţeanului.

„Instituţia a implementat în ultimii ani numeroase soluţii smart pentru digitalizarea serviciilor publice şi pentru a oferi cetăţenilor, on line, posibilitatea să obţină acte, să îşi plătească taxele şi impozitele, să depună petiţii şi sesizări sau să solicite informaţii utile”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, pe site-ul oficial www.primariaciugud.ro, Primăria Comunei Ciugud a deschis o secțiune specială de informare denumită „#Ciugud_RESPONSABIL – informații oficiale CoVid-19”.

„Ciugudul este de ani buni un promotor activ al conceptului Smart Village, prin care încercăm să spunem că digitalizarea serviciilor publice este o necesitate. Situaţia actuală ne arată că, din păcate, avem dreptate şi administraţia publică din România trebuie să implementeze rapid aceste soluţii digitale pentru a putea rămâne oricând în contact cu cetăţenii. Indiferent de situaţie, respectul faţă de cetăţean înseamnă să NU îl mai punem pe drumuri inutile şi să NU îl mai obligăm să stea la cozi la clasicele ghişee, ci să îi oferim servicii publice smart. Noi am înţeles asta şi «la un click distanţă» cetăţeanul găseşte tot ceea ce are nevoie în relaţia cu administraţia locală din Ciugud, astfel încât să economisească timp preţios”, a spus, potrivit comunicatului, primarul Gheorghe Damian.

Edilul le recomandă cetăţenilor să evite deplasarea la sediul instituţiei şi să apeleze la serviciile publice digitalizate de pe site-ul instituţiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.