Social

Peste 1.230 de persoane, în izolare la domiciliu, alte 88 sunt în carantină

Peste 1.230 de persoane se aflau luni în izolare la domiciliu în Alba, de trei ori mai mulţi decât la mijlocul săptămânii trecute, când erau 405, potrivit informaţiilor transmise de autorităţile judeţene.

Astfel, conform unui comunicat dat luni publicităţii de către Instituţia Prefectului judeţul Alba, numărul persoanelor autoizolate la domiciliu este de 1.237, alte 438 ieşind din această măsură preventivă.

De exemplu, miercuri dimineaţa, când în Alba a fost înregistrat primul caz de coronavirus, în judeţ erau autoizolate 405 persoane.

În ceea ce priveşte numărul celor aflaţi în carantină, acesta este, în prezent, de 88.

Începând de duminică, au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19 un număr de 394 echipaje mixte, formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi ai Poliţiilor Locale, care au verificat dacă se respectă măsura de izolare în cazul a 415 persoane, respectiv dacă 36 de societăţi comerciale şi-au suspendat activitatea.

“Poliţiştii din judeţul Alba acţionează în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, şi sunt prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii, precum şi pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă, prin verificarea persoanelor care trebuie să respecte măsura izolării la domiciliu sau a carantinării, pentru fluidizarea traficului şi însoţirea autovehiculelor care tranzitează judeţul Alba cu persoane care revin din afara graniţelor”, mai transmite Instituţia Prefectului.

În judeţul Alba, autorităţile au anunţat, miercuri, primul caz de coronavirus, la o femeie în vârstă de 36 de ani. Ea se afla în carantină, după ce s-a întors din Italia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.