Social

Hirotonirea episcopului auxiliar greco-catolic Cristian Crișan a fost reprogramată

Hirotonirea ca episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş a preotului Cristian Dumitru Crişan, ce ar fi trebuit să se desfăşoare sâmbătă, 28 martie, în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj, va fi reprogramată, a informat, luni, Biroul de Presă al Arhieparhiei Greco-Catolică de Alba Iulia şi Făgăraş.

„Având în vedere răspândirea epidemiei şi măsurile de prevenire luate la nivel naţional, Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureşan, Arhiepiscop Major şi Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, a decis ca hirotonirea episcopală a Părintelui Cristian Dumitru Crişan, fixată la Blaj pentru ziua de 28 martie 2020, să fie reprogramată la o dată ce va fi comunicată ulterior”, transmite sursa citată.

În 22 ianuarie, Papa Francisc şi-a dat acordul cu privire la alegerea canonică făcută de Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, prin care preotul Cristian Dumitru Crişan a fost ales episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş. Suveranul Pontif a atribuit părintelui Cristian Dumitru Crişan Scaunul episcopal titular de Abul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.