Sănătate

Organizația Mondială a Sănătății transmite informații de ultimă oră prin Whatsapp

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un serviciu de mesagerie cu partenerii WhatsApp şi Facebook pentru a proteja oamenii împotriva coronavirusului.

Acest serviciu de mesagerie uşor de utilizat are potenţialul de a ajunge la 2 miliarde de oameni şi permite OMS trimită informaţii direct celor care au nevoie.

De la liderii guvernamentali la lucrătorii din domeniul sănătăţii, la familie şi prieteni, acest serviciu de mesagerie va oferi cele mai noi ştiri şi informaţii despre coronavirus, inclusiv detalii despre simptome şi modul în care oamenii se pot proteja pe ei înşişi şi pe alţii. De asemenea, oferă cele mai recente rapoarte de situaţie şi numere în timp real pentru a ajuta factorii de decizie guvernamentali să protejeze sănătatea populaţiilor lor.

Serviciul poate fi accesat printr-un link care deschide o conversaţie pe WhatsApp. Utilizatorii pot tasta pur şi simplu „hi” pentru a activa conversaţia, solicitând un meniu de opţiuni care îi poate ajuta cu răspunsuri la întrebările lor despre CoVid19.

Alerta de sănătate OMS a fost dezvoltată în colaborare cu Praekelt.Org, folosind tehnologia Turn machine learning.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.