Educație

Scenarii de lucru la Ministerul Educației: Evaluarea Națională, în vară, Bacalaureatul, la toamnă

Închiderea şcolilor afectează mii de elevi la nivel naţional, iar decalarea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului par a fi deciziile logice.

Pandemia de coronavirus schimbă din temelii structura anului școlar 2019-2020 din România. Pentru moment, Ministerul Educaţiei exclude varianta înghețării anului, deşi vicepremierul Raluca Turcan a declarat ieri că sunt şanse ca elevii să repete anul şcolar din cauza problemelor create de CoVid19.

Fostul ministru al Educației Naționale și actual președinte al Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit că există trei scenarii oficiale la care se lucrează la Ministerul în prezent. Cea mai optimistă predicţie ia în calcul reluarea anului şcolar în luna mai.

„Se lucrează la trei scenarii, unul este optimist, ia în considerare reluarea școlii la începutul lunii mai, iar cel mai puțin optimist ia în calcul amânarea examenului pentru finalul clasei a VIII-a, Evaluarea Națională, care ar putea fi organizat la sfârșitul lunii august. În acest al treilea scenariu, Bacalaureatul ar putea fi la jumătatea lunii septembrie. Deci asta este marja de la cel mai optimist scenariu, la cel mai pesimist. Niciunul dintre scenarii nu ia în calcul înghețarea sau repetarea anului școlar. Nici nu ar avea cum să se întâmple asta în condițiile în care 70% din materie fost ocupată predată”, a spus Cîmpeanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.