Social

Amenzi de 40.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3

Prefectura Alba transmite că nu există scuză pentru cei care nu respectă dispozițiile autorităților în vreme de stare de urgență

Amenzi totale de 40.000 de lei au fost date în Alba de echipaje mixte de poliţişti şi poliţişti locali pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţei Militare nr. 3, care au aplicat un număr de 89 de sancţiuni contravenţionale, potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres, de către Instituţia Prefectului.

„În ultimele 24 de ore, 267 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi 42 poliţişti locali au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 910 persoane, iar începând cu ora 12,00 (miercuri – n.r.), echipaje mixte de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au efectuat o acţiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020. Ca urmare a acţiunii au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.000 lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţei Militare nr. 3 din 2020”, a transmis Instituţia Prefectului judeţul Alba.

Potrivit sursei citate, la rândul lor, 124 efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, angrenate în misiuni de combatere şi prevenire a epidemiei de coronavirus, au aplicat 12 sancţiuni, respectiv 6 avertismente şi 6 amenzi contravenţionale. Dintre acestea, 11 sancţiuni au fost acordate pe raza municipiului Sebeş, iar un avertisment în comuna Şugag.

În altă ordine de idei, la nivelul judeţului Alba se află joi în carantină 143 persoane, faţă de 101 cu o zi înainte, şi 1.690 izolate la domiciliu, faţă de 1.572 miercuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.