Administrație

Sebeș. Ajutoare de urgență pentru bătrâni și pentru persoanele izolate la domiciliu

Pe durata decretării stării de urgență, municipiul Sebeș va acorda începând de luni, 30 martie 2020, ajutoare de urgență din bugetul local, pentru persoane singure sau pentru familii aflate în imposibilitatea asigurării traiului zilnic, informează Primăria municipiului.

De această măsură pot beneficia persoanele cu vârsta peste 65 de ani, fără susținători și fără venituri, precum și persoanele izolate la domiciliu fără susținători și fără venituri.

Ajutorul de urgență va consta în acordarea unei mese calde pe zi de persoana, în valoare de 20 lei. Bugetul alocat pentru susținerea acestor măsuri de sprijin este de 90.000 lei, mai precizează reprezentanții instituției.

Măsura de sprijin se va acorda pe durata decretării stării de urgență în situația persoanelor vârstnice, iar în situația persoanelor izolate la domiciliu pe durata stabilirii izolării de către instituțiile competente, dar nu mai mult de 14 zile.

Ajutorul de urgență se va acorda strict în baza unei cereri-declarații pe propria răspundere și la propunerea asistentului social – manager de caz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.