Administrație

Traseele montane, închise de salvamontiști pentru prevenirea răspândirii CoVid-19

Toate traseele montane din judeţul Alba au fost închise, potrivit unui comunicat transmis de Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba.

„Pentru prevenirea răspândirii CoVid-19 şi pentru a nu exercita o presiune suplimentară asupra sistemului medical greu încercat, declarăm închise toate traseele montane din judeţ şi suspendarea eliberării oricăror avize de siguranţă montană”, se menţionează în comunicat.

Totodată, potrivit sursei citate, în perioada următoare Salvamont nu va asigura permanența la pârtiile de la Șureanu și Arieșeni, pentru a avea echipele de intervenție pregătite și în așteptare.

Măsurile au fost luate, se precizează în comunicat, după analizarea Ordonanţei militare nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii CoVid-19, a Hotărârii nr. 77/2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane şi organizarea activităţii de salvare în munţi şi Legii nr. 402/31.10.2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activităţii de salvare din mediul subteran speologic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.