Administrație

Măști, mănuși și halate de unică folosință, distribuite medicilor de familie de autoritățile locale din Sebeș

Medicii de familie din Sebeș au primit, din partea autorităților locale, mii de perechi de mănuși de unică folosință, peste 1.300 de măști de unică folosință, precum și halate de unică folosință și dezinfectant, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

„Ca măsură de precauţie, în condiţiile epuizării stocurilor de materiale de protecţie şi igienico-sanitare, Primăria Municipiului Sebeş a asigurat, până la ora actuală, aprovizionarea cabinetelor medicale care deservesc cetăţenii municipiului cu 27 litri dezinfectant, 1.350 buc. măşti de unică folosinţă, 5.400 buc. mănuşi de unică folosinţă şi 135 halate de unică folosinţă”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Primăria Sebeş a creat o linie directă de comunicare cu medicii primari de pe raza municipiului, scopul principal al acestei iniţiative vizând identificarea şi soluţionarea problemelor semnalate.

„În contextul impunerii restricţiilor privind circulaţia persoanelor şi a propunerilor privind consultaţiile telefonice şi eliberarea reţetelor medicale online, lansate de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, medicii primari din Sebeş încurajează pacienţii să folosească sistemul consultaţiilor telefonice. În acest sens, cabinetele medicale şi-au făcut publice programele de consultaţii şi liniile telefonice la care pacienţii pot solicita consultarea medicului de familie pentru problemele care nu presupun deplasarea la cabinet”, se mai arată în comunicatul Primăriei municipiului Sebeş.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.