Social

Tineri din Alba Iulia cercetați penal pentru că ar fi instigat la violență

Trei tineri din Alba Iulia sunt cercetați penal după ce au publicat pe o rețea de socializare informații false și ar fi instigat la violență împotriva forțelor de ordine, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

„La data de 28 martie 2020, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea de informaţii false, (…), de către doi tineri, de 21 şi 22 de ani, din Alba Iulia, care, la data de 27 martie 2020, ar fi publicat pe o reţea de socializare informaţia potrivit căreia un poliţist ar fi fost agresat, în Alba Iulia, ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu, respectiv aplicarea de sancţiuni contravenţionale”, au transmis reprezentanţii IPJ Alba.

Totodată, potrivit sursei citate, poliţiştii s-au sesizat şi cu privire la fapta de instigare publică, prevăzută şi pedepsită de Codul Penal, care ar fi fost săvârşită de un tânăr de 35 de ani, din Alba Iulia, care ar fi comentat la una dintre postările false, îndemnând la agresarea forţelor de ordine. „Cercetările sunt continuate”, au menţionat reprezentanţii IPJ Alba.

Practic, cei doi tineri au postat pe facebook o fotografie cu unul dintre poliţiştii din Vâlcea bătuţi, în noiembrie 2019, în timpul unei misiuni, ataşând mesajul „Am dat amenzi în Alba Iulia”, iar cel de-al treilea a comentat instigând la agresarea forţelor de ordine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.