Social

Dosar penal pentru un cugirean care nu a respectat măsura izolării la domiciliu

Un bărbat din Cugir, aflat în izolare la domiciliu, s-a ales cu dosar penal după ce, cu numai trei zile înainte de expirarea perioadei în care ar fi trebuit să stea acasă, a ieşit în stradă, unde a intrat în contact cu o altă persoană, potrivit unui comunicat transmis, luni, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Astfel, potrivit sursei citate, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat luni, pe numele unui bărbat din oraşul Cugir, un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Aflat în izolare la domiciliu începând cu 17 martie, acesta nu a respectat, în seara zilei de 27 martie, măsura respectivă, părăsind imobilul şi ieşind în stradă, unde a intrat în contact cu un alt bărbat din Cugir. El ar fi trebuit să stea în izolare până în 30 martie.

Pentru nerespectarea măsurii izolării, bărbatul a fost introdus, potrivit prevederilor Ordonanţei Militare, în carantină.

Cele mai multe dintre dosarele penale înregistrate în Alba având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor au fost pe numele unor persoane din oraşul Cugir.

În Alba se aflau luni, potrivit Instituției Prefectului, în izolare la domiciliu 2.074 de persoane, iar în carantină 246 de persoane, în creștere față de sfârșitul săptămânii trecute, când erau 1.771, respectiv 164 de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.